Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ: Ρατσιστική βία και ρατσιστικά συνθήματα εναντίον 12χρονου μαθητή


Ένας 12χρονος αριστούχος λευκός μαθητής στη Φιλαδέλφεια στοχοποιήθηκε από μαύρους μαθητές και τώρα φοβάται να πάει στο σχολείο.

Σύμφωνα με μια αναφορά του CBS 3, κατατέθηκε μια καταγγελία στην αστυνομία πριν από τρεις εβδομάδες που αφορά ένα περιστατικό στο σχολείο στο οποίο ο Joey Messina έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από έξι μαύρα αγόρια στον διάδρομο. Ο Joey είπε ότι τα αγόρια ήρθαν από πίσω του και τον χτύπησαν και συνέχισαν να τον κτυπούν καθώς βρισκόταν στο έδαφος καλύπτοντας το πρόσωπό του.
"Δεν με συμπαθούν, ποτέ δεν με συμπάθησαν", ανέφερε ο Joey.

Έκπληκτοι οι γονείς του όταν επέστρεψαν πρόσφατα σπίτι βρήκαν ρατσιστικά συνθήματα γραμμένα στο εξωτερικό του σπιτιού τους που έλεγαν: "Snitch'n ass - die cracker."

"Το παιδί βγήκε έξω και τα είδε και είπε μπαμπά φοβάμαι", είπε ο κ. Μεσσίνα.

Η οικογένεια κατηγορεί το σχολείο ότι "κάνουν ότι δεν βλέπουν: "Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ενδιαφέρονται για τις συμμορίες, αρνούνται να δεχτούν ότι καν υπάρχουν".

Ο αστυνομικός Sekou Kinebrew δήλωσε αυτό που είναι προφανές: 

«Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η φύση αυτού του περιστατικού μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια φυλετική συνιστώσα λόγω μιας συγκεκριμένης λέξης που χρησιμοποιήθηκε».

Ο κ. Messina είναι πολύ αναστατωμένος που ο γιος του έχει υποστεί αυτό το έγκλημα μίσους και θα ήθελε να πάει στο σχολείο και να "τους τα πει". Ωστόσο, αυτό δεν επιτρέπεται, καθώς το σχολείο (Mastery Charter Tomas Campus) του έχει απαγορεύσει την είσοδο λόγω "θεμάτων συμπεριφοράς".

Φυσικά, εάν οι φυλές ήταν αντεστραμμένες και εάν το σύνθημα ήταν μια άλλη λέξη που αρχίζει από “n”, τότε το "απαράδεκτο περιστατικό" θα ήταν για το σχολείο η πρώτη προτεραιότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα σταματούσαν να κάνουν ρεπορτάζ μιλώντας για την «ρατσιστική Αμερική» (του Τραμπ) και μπορεί να ανέσυραν φωτογραφίες της Κου Κλουξ Κλαν από το 1920.

Αλλά ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτή η ιστορία δεν θα γίνει ποτέ γνωστή είναι ότι ο πατέρας του Joey φοράει καπέλο MAGA (Make America Great Again). Οπότε ακόμα κι αν την έκαναν γνωστή, θα έλεγαν απλώς ότι το παιδί άξιζε την απειλή και το ξύλο εξαιτίας των πολιτικών απόψεων του  πατέρα του.

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: