Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: Η κυρία CasaPound

Είναι η θριαμβεύτρια των εκλογών στην Όστια, το προάστιο της Ρώμης. Η 33χρονη ξανθιά Ιταλίδα Carlotta Chiaraluce, έχει πάθος για τη μουσική, είναι αγωνίστρια με την CasaPound, με την οποία κατέβηκε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και σύντροφος του Luca Marsella, του προεδρικού υποψήφιου στο 10ο Δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, εκεί που η CasaPound έφερε ένα ιστορικό ποσοστό της τάξης του 9%.  

Η Chiaraluce έλαβε 1.788 ψήφους, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο, όχι μόνο από το κόμμα της, από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα ο αριθμός των ψήφων που έλαβε αποτελεί ρεκόρ στις εκλογές του Δήμου! Δείγμα του πόσο αγαπητή είναι.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτήν, η CasaPound κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία, με τον εκλογικό νόμο, θα καταλήξει στον υποψήφιο πρόεδρο. Δηλαδή στον πατέρα του γιου της. 

Η Chiaraluce, που εργάζεται στην εταιρεία του πατέρα της και προέρχεται από μία ιστορική οικογένεια της πόλης, είναι από τα κορυφαία ονόματα της CasaPound.

Όπως έγραψε η Καθημερινή, «η Όστια, το υποβαθμισμένο προάστιο των 230.000 κατοίκων, διακρίνεται για την ανεργία, την αντιπάθεια των κατοίκων για τους μετανάστες και τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος ακόμη και στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Οι ψηφοφόροι, όμως, έδειξαν ότι εκτιμούν τις προσπάθειες του CasaPound να οργανώσει συσσίτιο για τους φτωχότερους κατοίκους ή να εξασφαλίσει τη συντήρηση ανελκυστήρων στους ουρανοξύστες των εργατικών κατοικιών».

Η CasaPound είναι η μόνη κίνηση που υπερασπίζεται τους Ιταλούς βοηθώντας 250 οικογένειες με συλλογή τροφίμων, υπερασπίζοντας ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες από τις εξώσεις. [Για την CasaPound διάβασε εδώ].

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, η Alessia Morani, αναπληρώτρια του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, επιτέθηκε στην CasaPound η οποία έδινε τρόφιμα σε άπορους Ιταλούς, επειδή με αυτόν τον τρόπο «εξαγόραζε» ψηφοφόρους και «διέφθειρε» τις εκλογές στην Οstia.  «Πόσο θλιβερό» – απάντησε η Chiaraluce – «η συγκεκριμένη κυρία να παίρνει ένα μισθό άνω των 10.000 ευρώ το μήνα για να υποβάλει ερωτήματα σχετικά με την προσφορά τροφίμων από την πλευρά μας σε οικογένειες που πετάχτηκαν στους δρόμους».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους των mainstream μέσων, που ξαφνικά την ανακάλυψαν, τι θα έκανε εάν ο ποτέ μάθαινε ότι ο γιος της έγινε «γκέι» (η γνωστή κοινότυπη ερώτηση), εκείνη απάντησε: "Θα ήταν η επιλογή του. Αλλά θα ήθελα να μπορώ να του μεταδώσω κάτι που συνέβη στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κάτι που έχει καταστρέψει τις διαφορές στα δύο φύλα με την υπερβολή στην περιγραφή του άντρα ως ενός υπερ-συναισθηματικού όντος και της γυναίκας ως επιθετικής και δυναμικής. Στη συνέχεια, θα αποφάσιζε μόνος της. Δεν είμαι εναντίον αστικών ενώσεων, αλλά είμαι εναντίον των υιοθεσιών (από ομοφυλόφιλους)».

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ostia, ενέκρινε την πρόταση της CasaPound για το κλείσιμο του «κέντρου υποδοχής» στο Infernetto που, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, φιλοξενούσε παράνομους μετανάστες, προκειμένου, αφού πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για τους ασθενείς με Alzheimer.

Ο στόχος και οι φιλοδοξίες του CasaPound είναι να ξεπεράσει το φράγμα του 3% και να εισέλθει στο ιταλικό κοινοβούλιο, καθώς και να μπορέσει να εισέλθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Λάτσιο. Και η Carlotta Chiaraluce είναι βέβαιη ότι η Xελώνα με τα Βέλη (το σύμβολο της CasaPound) είναι μόνο στην αρχή της εκλογικής και θεσμικής της ανόδου.

ΚΟ / από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τροφιμα σε απορους;
ΜΑ να μην υπαρχει στην ιταλια ενας καμινης ;

BILL-KILL είπε...

Κρίμα η κοπέλα,μάλλον θα της συμβεί κάποιο τροχαίο σε παλιόκαιρο!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή λίγοι θα μεταβείτε στο σύνδεσμο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), σας παραθέτω κάποια σχόλιά του, έτσι για να γελάσουμε και λίγο....

Οταν ο υποψήφιος του νεοφασιστικού κόμματος CasaPound εξελέγη δημοτικός σύμβουλος της Οστιας, έξω από τη Ρώμη, πολλοί Ιταλοί εξεπλάγησαν.

που παραχώρησε υποστηρικτής του CasaPound –και μέλος διαβόητης οικογένειας εγκληματιών

το κόμμα, που προήλθε από οργάνωση με το όνομα του Αμερικανού ποιητή και θαυμαστή του Μουσολίνι,

ενώ ορισμένες από τις κεντρικές θέσεις του –συμπάθεια για τη Ρωσία, απέχθεια για την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση και την Ευρωπαϊκή Ενωση– αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς στην Ιταλία.

Το κόμμα CasaPound και άλλα παρόμοια πέτυχαν να παρακάμψουν τη συνταγματική απαγόρευση ίδρυσης φασιστικού κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αν και απόγονοι του Μουσολίνι πιστεύουν στη δημοκρατία.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο τότε υποψήφιος και σημερινός δημοτικός σύμβουλος του CasaPound, Λούκα Μαρσέλα, διοργάνωσε «περίπολο παραλίας», αποτελούμενο από μέλη του CasaPound που φορούσαν κόκκινα γιλέκα. Τα μέλη της περιπόλου υποχρέωναν –με την απειλή βίας– μικροπωλητές χωρίς άδεια, οι περισσότεροι από αυτούς μετανάστες, να εγκαταλείψουν την παραλία.

Ανώνυμος είπε...

https://slpress.gr/diethni/o-ametanoitos-sikelos-fasistas-ekprosopos-toy-pseydokratoys-paei-strasvoyrgo/