Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

"Πως έπεσες εκ του βάθρου σου κατά γης"



Ελεύθερη απόδοση του: «πως έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της αυγής· συνετρίφθης κατά γης, συ ο καταπατών τα έθνη…» - Ησαΐας 14: 12.

Ή εκ του αρχαίου (Ο΄) :«πως εξέπεσεν εκ του ουρανού ο εωσφόρος ο πρωί ανατέλλων συνετρίβη εις την γην ο αποστέλλων προς πάντα τα έθνη..»


Δυστυχώς ανήκομεν επισήμως εις τον Μεσαίωνα...

  
 SkyWatcher

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσιιιι δώσε πόνο!:D Αυτά είναι! Δικαιοσύνη!

Ανώνυμος είπε...

Χαχα!
Διακρίνω μία υποφώσκουσα χαρά αγαπητέ ή μου φαίνεται;
;)

Unknown είπε...

Να δείτε που η υπόθεση θα εξιχνιαστεί σε χρόνο dt και θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς στους χριστιανοταλιμπαν. Θα αξιοποιηθεί υλικό από κλειστά κυκλώματα, μαρτυρίες, κλπ κλπ. Είμαστε Ευρώπη ή δεν είμαστε ρε σύντροφοι...

Άγγελος Μάριος είπε...

Δεν έπεσε
Κάποιοι"κακοί" τον έριξαν 😊

Ανώνυμος είπε...

Τολμάει ο δήμαρχος στην θέση του να βάλει το άγαλμα τού Ηράκλειτου ή τού Ομήρου;

Unknown είπε...

Α, τι κρίμα. Πολύ στεναχωρήθηκα. Εν τω μεταξύ, η Ιερά Εξέταση των Θολοκουλτουριαραίων έχει πάρει σβάρνα τα συστημικά κανάλια και ιστοσελίδες και αφορίζει ότι σταθεί στο διάβα της. Μόνο πογκρόμ κατά των Χριστιανών δεν έχουν ζητήσει (ακόμη).

ΥΓ. Φυσικά για τα αγάλματα των Ηρώων μας που οι άπλυτοι βεβηλώνουν με σπρέϊ δεν ακούγεται κιχ. Εκεί οι θολοκουλτουριάρηδες δεν αισθάνονται ότι πλήττεται ο πολιτισμός και η τέχνη.

Ανώνυμος είπε...

O phylax έπεσε από το... ΒΟΘΡΟ του!!!
(θα ήταν το σωστο...έστω και από λαθος...)

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βαλτετσίου 42, Τ.Κ.: 106 81 Αθήνα FAX : 210 / 33.01.408 e-mail:chafartg@otenet.gr





Πληρ.: Αθήνα, 18/01/2018

Tηλ. 210. 3300 016 Αριθμ. Πρωτ. 79

ΔΤ 2





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για την καταστροφή του γλυπτού PHYLAX στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου





Το Δ.Σ του ΕΕΤΕ καταδικάζει απερίφραστα τον βανδαλισμό (σύμφωνα με την καταγγελία του Δημάρχου κ. Διονύση Χατζηδάκη) του πολυσυζητημένου γλυπτού του συναδέλφου Κωστή Γεωργίου PHYLAX, τοποθετημένου στην παραλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.



Σε επιστολή του ΕΕΤΕ προς τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη στις 11/01/2018, επισημαίνεται η διαφωνία μας με τη διαδικασία τοποθέτησης του συγκεκριμένου έργου, δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί «κρίση αισθητικής αρτιότητας», όπως θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να γίνεται πάντα για την τοποθέτηση καλλιτεχνικών έργων στο δημόσιο χώρο. Συγκεκριμένα αναφέραμε ότι «Η τοποθέτηση έργων τέχνης σε δημόσιο χώρο διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία είτε αφορά αγορά είτε δωρεά. Στην περίπτωση αγοράς έργου συνολικού κόστους άνω των 5.000 ευρώ (αμοιβή του καλλιτέχνη μαζί με το κόστος κατασκευής) απαιτείται η διενέργεια πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, ενώ στην περίπτωση δωρεάς προς τον Δήμο, θα ήταν χρήσιμο να έχει προηγηθεί γνωμάτευση περί της αισθητικής αρτιότητας του έργου, από Επιτροπή Αισθητικής Αρτιότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί ευρύτερη αποδοχή του έργου και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο».



Εκφράζουμε όμως την βαθύτατη λύπη μας όταν έστω μία μικρή μερίδα της κοινωνίας χειραγωγείται από αυθαίρετες ερμηνείες ενός έργου τέχνης. Κινητοποιούνται εναντίον του για να γλιτώσουν από ένα φανταστικό-ανύπαρκτο «σατανά», όταν οι ζωές μας καταστρέφονται καθημερινά από αποφάσεις επίγειων «σατανάδων» με όνομα και ιδιότητες συγκεκριμένες.

Οι επιθέσεις με βάρβαρο πρακτικό τρόπο στην τέχνη και στην ιδεολογία γενικά, αποτελούν φαινόμενο εξαιρετικά επικίνδυνου εκφασισμού της κοινωνίας μας.



Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.





Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας



Εύα Μελά Κατερίνα Χατζή

Ahoy είπε...

Οταν καποιος σου επιβαλει να πινεις καθε πρωι στις οκτω ενα ποτηρι βοθρολυμα τοτε αρχιζει το μπουνιδι. Και εαν οι εκ District of Columbia φιλοι μας τολμησουν να ανεβασουν πιεση θα δουν και χειροτερα. Ευρωπη δεν υπαρχει. Το πειραμα απετυχε. Υπαρχουν μονο ΗΠΑ, ΡΩΣΣΙΑ και ΚΙΝΑ. Το μπεζαχτα τον εχει η ΚΙΝΑ και η ΗΠΑ εχει μετατρεψει τις μεγαλουπολεις της σε SKID ROW. Το 2018 προβλεπεται πολυ ενδιαφερον.

Ρωμανός είπε...

Όπως είπε κάποτε και ο δάσκαλος
"Γιατί; Τι κακό έχει ο Μεσαίωνας;"

Άσε που αν κρίνουμε από την εμπορικότητά του, μάλλον όπου μας βολεύει είναι *κακός* ο συγκεκριμένος ιστορικός αιών...

Ανώνυμος είπε...

Οπως θα λεγε κι ο 4χρονος ανιψιος μου με υφος αφασιας.. 'επετεεε'. Τωρα εγω σκεφτομαι..να ντραπουμε ολοι μαζι για την ανεκδιηγητη αυτη πραξη 'μεσαιωνισμου' ή να το αναβαλλω για αργοτερα; :P

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ονομαστηκε φυλαξ το συγκεκριμενο γλυπτο;

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Θεός φυλάξ μάγκες σαχ χε ρνεχ το είδος του.

Ανώνυμος είπε...

Και κλάμα οι προοδευτικοί και ψευτοκουλτουριάρηδες !

Ανώνυμος είπε...

Γκά@λα, που λέμε και εμείς οι Μακεδόνες...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα τώρα για το κάθε προοδευτικό που σέβεται τον εαυτό του, είναι το εξής: Πώς στα κομμάτια θα βγω να υποστηρίξω αυτό το εξάμβλωμα (στο όνομα πάντα της τέχνης);
Προτείνω μάλιστα κονκάρδα με... το ερπετοειδές αγγελόσχημο, και την ατάκα: Είμαστε όλοι "Φύλακες"!!
Πώς σας φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

"Έξω οι κύνες και οι φαρμακοί και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο φιλών και ποιών ψεύδος" Αποκάλυψη 22'15

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑ…και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Για τους κάτωθι λόγους ,το Ιουλιανό ημερολόγιο, αντικαταστάθηκε από το Γρηγοριανό.
Στο Γρηγοριανό , η εαρινή ισημερία μετατοπίζεται μόλις μία ημέρα κάθε 3.300 χρόνια, (έναντι 128 ετών του παλαιού) και η αλλαγή στη μέση διάρκεια του ημερολογιακού έτους έγινε
από 365,25 ημέρες (365 ημέρες και 6 ώρες) του Ιουλιανού,
σε 365,2425 ημέρες (365 ημέρες 5 ώρες 49 λεπτά 12 δευτερόλεπτα), μια μείωση 10 λεπτών και 48 δευτερολέπτων ανά έτος.
Το όνομα του το νέο ημερολόγιο το οφείλει στον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ’.
Θεσπίστηκε ΔΗΛΑΔΉ τον Μεσαίωνα από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ΄, 24/2/1582.

Τα …ΣΚΟΤΕΙΝΆ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
Για σκεφθείται λίγο,
Πως είναι δυνατόν ο σκοταδιστικός μεσαίωνας να δέχθηκε επιστημονικές μετρήσεις απειροελάχιστες , ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , μιλάμε για λεπτά στο έτος(!!!) , ΚΑΙ

να μην δεχόταν το ότι η γη γυρίζει του “Γαλιλαίου”;

Μήπως πολύ απλά ο Γαλιλαίος , τον Γαλιλαίο επικαλούνται όλοι οι “προοδευτικοί” , αυτόν τους ξέρουν αυτόν εμπιστεύονται, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ , ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” , ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗΣ;
(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ, Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΠΕΡΙΟΔΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ η ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ;)

ΠΑΜΕ στο σήμερα.
Όλα τα περί αγαθής αριστεράς που πολεμά το κακό δεξιό κεφάλαιο, τους κακούς ιμπεριαλιστές εθνικιστές που θέλουν να κατακτήσουν όλα τα άλλα έθνη κλπ. έχουν καταραρριφθεί.
Όχι με πολύπλοκους περισπούδαστους αστρονομικούς υπολογισμούς , ως επί …σκοταδιστικού μεσαίωνα απεδέχθησαν οι …αμόρφωτοι και απολίτιστοι , ΑΛΛΑ από την ίδια την απλή απλούστατη καθημερινή ζωή .

Ελάχιστες γνώσεις και επισκέψεις στον Κ.Ο. είναι υπεραρκετές για να πεισθεί ο …κάθε σκοταδιστής υπερασπιστής του μεσαίωνα για του λόγου το ασφαλές.
Τι κάνουν οι “υπερπροοδευτικοί” υπερασπιστές του ΚΟΚΚΙΝΟΥ “μήλου της έριδος”;
Αφορίζουν τον κάθε Κ.Ο. που τα γράφει. Κλείνουν τα αυτιά τους , ως οι κάθε λογής αυτιάδες που κατηγορούν – και με το δίκιο τους ως λαικιστές , αλλά αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων, και συνεχίζουν να ρίχνουν στην πυρά όποιον

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΠΩΣ ΠΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

Δυστυχώς ανήκομεν επισήμως εις τον Μεσαίωνα...

Υ.Γ.
Ως γνωστόν , φίλε Κ.Ο. , δύο αρνήσεις ισοδυναμούν με μια κατάφαση.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ…

Π. Σαββόπουλος είπε...

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2018/01/blog-post_645.html

Ανώνυμος είπε...



ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ.3 ΕΠ.19 ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (VIDEO)

11/01/2018
301


Ο δημοσιογράφος, Ευάγγελος Κουτρουμπέλης, που γνωρίζει όσο λίγοι το θέμα του σατανισμού και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Ιωάννης Παπαζήσης, αναλύουν πόσο πολύ κινδυνεύει η χώρα από τους σατανιστές.

http://www.eoellas.org/2018/01/11/apokalipsis-s3-ep19-koutroubelis-video/

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

"Φύλαξ";;.....
Για ακούστε εδώ:
https://katohika.gr/ellada/pos-ton-eipate-avton-pou-riksane-kyrie-georgiou/

Unknown είπε...

Και μουρθε στον νου ένα σχετικό από ποιημα του Καβάφη, "Στα περίχωρα της Αντιόχειας", για την πυρπόληση ναού του Απόλλωνα:
"Κι ωραία τωόντι πρόκοψε το τέμενος.
Δεν άργησε καθόλου, και φωτιά
μεγάλη κόρωσε: μια φοβερή φωτιά:
και κάηκε και το τέμενος κι ο Aπόλλων.

Στάχτη το είδωλο· για σάρωμα, με τα σκουπίδια.

Έσκασε ο Ιουλιανός και διέδοσε—
τι άλλο θα έκαμνε— πως η φωτιά ήταν βαλτή
από τους Χριστιανούς εμάς. Aς πάει να λέει.
Δεν αποδείχθηκε· ας πάει να λέει.
Το ουσιώδες είναι που έσκασε.."