Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Για την προκλητική αφαίρεση του Σταυρού από τα LIDL, η διαμαρτυρία ήρθε από την Τσεχία!

Μόλις λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησε η είδηση ότι τα Lidl αφαίρεσαν σταυρούς από μια σειρά ελληνικών προϊόντων διατροφής, με εικόνες εκκλησίας της Σαντορίνης, ένας Τσέχος, ο Martin Zapletal, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ξεκίνησε μια περιοδεία στα τρία καταστήματα Lidl της πατρίδας του, ντυμένος ως μεσαιωνικός μοναχός μαζί με έναν ξύλινο σταυρό ύψους 3 ποδιών. 

 Στην φωτογραφία κάτω: ο Martin Zapletal, αριστερά, έτοιμος να «ευλογήσει» τα εν λόγω προϊόντα σε ένα σούπερ μάρκετ Lidl στο Olomouc της Τσεχίας την Τρίτη.
«Ναι, οι σταυροί ήταν πραγματικοί και πολύ παλιοί», εξήγησε ο Zapletal στο The Gateway Pundit, «αλλά τα κοστούμια αυτοσχεδιάστηκαν».
Μέσα σε κάθε σούπερ μάρκετ, ο Zapletal και ένας φίλος του ντυμένος με λευκή ρόμπα, προχώρησαν στην «ευλογία των αγαθών που δεν είχαν το σταυρό», και αφού έπιασε κουβέντα με τους πελάτες τους έπεισε να γεμίσουν τα καρότσια τους με τα προσβλητικά προϊόντα μόνο και μόνο για να τα αφήσουν στα ταμεία προκλητικά, χωρίς να πληρώσουν.

«Ήταν περισσότερο μια φάρσα ή μια σοβαρή ενέργεια;», ρώτησε το Gateway Pundit τον Zapletal, που είναι πρώην στρατιωτικός.
«Εμάς στη Δημοκρατία της Τσεχίας, μας αρέσουν διαφορετικά είδη χιούμορ. Είμαστε γνωστοί για αυτό και θέλαμε να τονίσουμε κάτι που είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα - τη λογοκρισία της χριστιανικής ταυτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Η ευρωπαϊκή κουλτούρα υποχωρεί μπροστά στο Ισλάμ ή μάλλον αφαιρείται σκοπίμως από εκείνους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το Ισλάμ ως εργαλείο για την καταστροφή της, λέει ο 37χρονος. Πρώτα αφαιρούνται οι σταυροί. Αυτό που ακολουθεί οδηγεί σε σενάρια που ήδη παρατηρήθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο και σε προηγούμενα επεισόδια της ιστορίας. Πόλεμος και πολιτιστική κατάκτηση.

«Είμαστε στην πατρίδα μας εδώ. Ισχύουν οι κανόνες μας. Αν σε κάποιον δεν του αρέσει, μπορεί να φύγει», συνέχισε ο Zapletal, που κατάγεται από ένα μικρό χωριό κοντά στο Olomouc, μια πανεπιστημιακή πόλη στην Ανατολική Βοημία.

«Αυτό ξεπερνά τις αποφάσεις αυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι μεγάλοι ξένοι πληθυσμοί προσκαλούνται στην Ευρώπη για να χωρίσουν σκόπιμα την ήπειρο, ένα έργο που έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε η σύγκρουση, όπως πιστεύει, είναι ήδη αναπόφευκτη.

Σοβαρά θέματα προκύπτουν από αυτό που επιφανειακά θα μπορούσε να φανεί ως μια αποκριτική φάρσα. Οι Τσέχοι, ωστόσο, είναι ένας στοχαστικός λαός και ένα κεντροευρωπαϊκό έθνος που δίνει σημασία στο ευρύτερο πλαίσιο της διαμαρτυρίας του Zapletal. Ο ίδιος λέει ότι έλαβε μια «μεγάλη θετική απάντηση» μετά τις ενέργειες που έγιναν στο Lidl την Κυριακή και την Τρίτη.

Η διαχείριση του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τους δύο Τσέχους  ότι «τρόμαζαν» τους πελάτες και έβλαπταν τα εμπορεύματά τους. Ψέματα, λέει ο ακτιβιστής - ήταν η τσεχική παράδοση και ο σταυρός που δέχονταν διακρίσεις. «Είμαι πολίτης. Είμαι πατριώτης. Πρέπει όλοι να σταθούμε και να πολεμήσουμε το κακό». 
Εν τω μεταξύ, σταυροί τοποθετήθηκαν από άλλους ακτιβιστές στις πόρτες των καταστημάτων Lidl στην Πράγα την Κυριακή και στο Brno, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, τη Δευτέρα.
Αλλού οι σελίδες της αλυσίδας στο Facebook, πλημμύρισαν με αρνητικά σχόλια, με πολλούς εχθρούς πελάτες που επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λογοκρισία για τους μιναρέδες και την ημισέληνο που κοσμούν ορισμένα προϊόντα διατροφής Halal.

Ο Zapleta δεν είναι ξένος στην δημιουργική διαμαρτυρία. Τον Μάιο του 2016 συνελήφθη και καταδικάσθηκε με αναστολή, γιατί σταμάτησε μια στρατιωτική πομπή του ΝΑΤΟ που διερχόταν από την Τσεχική Δημοκρατία καθ 'οδόν προς ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα, δείχνοντας τα οπίσθιά του!

«Σταμάτησα ένα ολόκληρο νατοϊκό κονβόι με τον γυμνό μου πισινό», αστειεύτηκε, επικαλούμενος την αντίθεση με τις απειλές του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία ως αιτία της διαμαρτυρίας του.

ΚΟ: Respect για τους Τσέχους. Θλίψη για τους Έλληνες (που είναι και οι άμεσα θιγέντες), για την νωθρότητά τους και την παντελή έλλειψη φαντασίας και ακτιβιστικών δράσεων και αντιδράσεων. 

ΚΟΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ "και γ@@ώ τα παιδιά" είναι οι Τσέχοι! Αλιά σε μάς τους αποχαυνωμένους, ξεπουλημένους- του Τσιφτετελιστάν!

Ρωμανός είπε...

Και όχι μόνο αυτό - ο Αρχιεπίσκοπος της Πράγας επέστειλε επιστολή συμπάθειας και στήριξης στον Έλληνα πρεσβευτή. Ο δε Breitbart London που ανέδειξε το θέμα επικοινώνησε με την Εκκλησία της Βρετανίας, την *Εκκλησία της Ελλάδος*, το *Οικουμενικό πατριαρχείο* και ΔΕΝ έλαβε μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο πέρα από σιγή ιχθύος.

http://www.breitbart.com/london/2017/09/05/unprecedented-immoral-act-archbishop-blasts-store-erasing-crosses-church/

Στο εξωτερικό δηλαδή έχει γίνει χαμός για το ζήτημα και στο Ελλαδιστάν ούτε που έχει αναφερθεί σαν μονόστηλο στα "ενημερωτικά" site (για τηλεόραση να μην αναφρθούμε καλύτερα...) Ε βέβαια, μη θίξουμε τους Γερμανούς "επενδυτές" των Lidl.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελληνική απραξία, δεν είναι θέμα έλλειψης φαντασίας αλλά ραγιαδισμού.
Και το ερώτημα είναι. Εχουν μείνει καθόλου Ελληνες? ή υπάρχουν μόνο ελλαδίτες?

Ανώνυμος είπε...

Η Θεσσαλονικίαση είναι μία ασθένεια που έχει ως κύρια συμπτώματα, την χαλαρότητα σε όλες τις πράξεις, την οκνηρία, την έλλειψη θελήσεως προς εργασία, τον ωχαδελφισμό, εξαναγκάζει δε το άτομο στην αργή κατανάλωση φραπέ και στην ξάπλα (συνήθως σε 2 καρέκλες, η μία για τα πόδια). Αυτή η ασθένεια έχει επηρεάσει όλους τους Ελληνες (ελάχιστοι δεν έχουν προσβληθεί) γιαυτό και δεν υπάρχει αντίσταση και αντίδραση στα οικονομικά καταστροφικά μέτρα των κυβερνήσεων, στον εποικισμό της Ελλάδος και στις ανθελληνικές ενέργειες όπως αυτή των Lidl. Μάλλον πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την εμφάνισή της οι αεροψεκασμοί των κατοίκων της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα ταυτιζόταν με ενέργεια κυρίας ...Λουκά.
στην πατρίδα μας όλες οι ακτιβιστικές ενέργειες πρέπει να έχουν αριστερή προέλευση.
οτιδήποτε άλλο, είτε γραφικό χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ, είτε φασιστικό......
αυτός είναι ο λόγος που δεν κινείται φύλλο...........

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας λίγο βρήκα την διαμαρτυρία του Έλληνα αρχιεπίσκοπου Αγγλίας

https://www.premier.org.uk/News/UK/Greek-archbishop-demands-apology-over-Lidl-cross-removal
Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ η πράξη της αφαίρεσης των σταυρών χαρακτηρίστηκε προσβλητική , ανήθικη κτλ, κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει την ουσία της, η οποία είναι μια πράξη βανδαλισμού όπως ακριβώς το βγάλσιμο των ματιών από τις αγιογραφίες. Και αυτή η πράξη βανδαλισμού του πιο ιερού συμβόλου μας του Σταυρού (ασχέτως της αιτιολόγησης των lidl) έπρεπε να έχει γίνει το επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης κτλ.Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ασήμαντη παρατήρηση αλλά έχει τεράστιες προεκτάσεις που αφορούν τόσο τον τρόπο πρόσληψης και ανάλυσης της νεοταξικής προπαγάνδας , την αλλοίωση της κριτικής σκέψης των Χριστιανών από ιδεολογήματα τοτέμ όπως αυτό της πολυπολιτισμικότητας και της προβληματικής της νοηματοδότησής της ως εργαλείο προπαγάνδας, την χειραγώγηση της αντίδρασης των Χριστιανών στην προσβολή της πίστη τους μέσω ενός ιδιότυπου ιδεολογικού bulling κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Πρὸς 8 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:26 μ.μ.

Τὶ ἄλλο νὰ διαβάσω γιὰ νὰ γελάσω! Γιὰ τὴν ἀθηναϊκίαση τὶ ἔχουμε νὰ ποῦμε; γιὰ τὴν ἁδράνεια καὶ τὴν καθήλωση ἐπι τῶν καναπέων, τὴν ἀγωνιστικότητα ποὺ ἐξαντλεῖται στὶς διαδηλώσεις τῆς γσεε, τῆς αδεδυ, τῶν αντιφάδων καὶ τῶν indignados made in usa;
Ἀντὶ νὰ γράψει κάποιος γιὰ τὴν πλήρη σαπίλα καὶ νωχελικότητα τῆς ἑλλαδικῆς κοινωνίας, γράφει γιὰ τὴν Θεσσαλονίκη μὲ τὸ ὑφάκι τῆς ψευτοκουλτούρας...
Ἄ ρέ πρέζα ποὺ πέφτει ἀπὸ τὰ ναρκόπλοια .....

Ανώνυμος είπε...

Δικιο εχεις φιλτατε "ανωνυμε" (10 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:58 μ.μ.)
Λιγα λογια, πες τους για την ...Μικρη Ιερουσαλημ μας.
Αντε γιατι τοχουν παρατραβηξει οι αντισιμητες

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ρε φίλε, αλλα το παλληκαρι δίκιο έχει. Τα αδρανοποιημένα μυαλά βρίσκονται σε όλην την χώρα, ακομη και στους Ελληνες της αλλοδαπής.
Όσο για την μικρή δήθεν Ιερουσαλήμ μας, η Θεσσαλονίκη από τότε που ιδρύθηκε από τον Κάσσανδρο ως συνένωση πολιχνων που υφίσταντο πρωτύτερα, εχει αδιάλλειπτη ελληνική παρουσία, ήταν μεγαλόπολη και έγινε κατοικία για τους Εξ Ισπανίας Ιουδαίους με την αρωγή των Οθωμανων Σουλτάνων. Άρα για 1700 χρόνια δεν υπάρχει συμπαγής πολυπληθής παρουσία Ιουδαίων. Παντοτε υπηρχαν Ιουδαιοι, όπως και σε καθε μεγαλη πολη της υφηλίου, άλλωστε και ο Απ. Παύλος μιλουσε και στις συναγωγές των πολεων τις οποίες επισκεπτόταν, αλλά δεν έπαυσε να εχει Ελληνικό πληθυσμό και κουλτούρα.
Το ότι οι εκλεκτοί την ωρέγοντο, αυτό είναι πρόβλημά τους, επιδίωξή τους, επιθυμία τους.
Αυτά για το σχόλιο του ανωνύμου στις 5:26 μμ οτι η σαπίλα είναι γενική και οχι μόνο στην Θεσσαλονίκη.