Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σουηδός πρωθυπουργός: «Όποιοι ιερείς δεν θέλουν να τελέσουν “γάμο” ομοφυλόφιλων, να βρουν άλλη δουλειά»



Οι ιερείς στην Εκκλησία της Σουηδίας πρέπει να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου ή θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν στην σουηδική Kyrkans Tidning.
Συνέκρινε τους ιερείς που δεν επιθυμούν να κάνουν «γάμους» ομοφυλόφιλων με τις μαίες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αμβλώσεις. Ένα σουηδικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση κατά μιας μαίας που για χρόνια αγωνιζόταν να μην αναγκαστεί να βοηθά σε αμβλώσεις. Η μαία, Ellinor Grimmark, παρέπεμψε την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα του εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Σουηδίας «θα παντρεύουν» ζευγάρια ομοφυλοφίλων

«Βλέπω παραλληλισμούς με τη μαία που αρνείται να κάνει εκτρώσεις», δήλωσε ο Löfven. «Εάν εργάζεσαι ως μαία, πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις εκτρώσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Είναι το ίδιο για τους ιερείς», που δεν θέλουν να διεξάγουν «γάμους» ομοφυλοφίλων.

«Η εκκλησία ως μια ανοιχτή δημοκρατική εκκλησία είναι μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την ισότητα των ανθρώπων», είπε. «Η εκκλησία θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρένα για την κοινωνική δημοκρατία».

Η Εκκλησία της Σουηδίας επιτρέπει την ιεροσύνη των γυναικών. Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος της Στοκχόλμης, η οποία είναι "παντρεμένη" με μια άλλη ιέρεια, δέχθηκε κριτική επειδή είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αντικαταστήσει τους σταυρούς της με μουσουλμανικά σύμβολα.

Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος στη Σουηδία από το 2009, και την ίδια χρονιά η Εκκλησία της Σουηδίας άρχισε να τον επιτρέπει. Περίπου το ήμισυ των επισκόπων της Εκκλησίας της Σουηδίας υπέγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν την εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου στην εκκλησία.

Η Σουηδία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία από τις πιο gay-friendly χώρες στον κόσμο».

Το CBN και το SVT.se αναφέρουν ότι ο Löfven σκέφτεται η προθυμία να συμμετάσχει κάποιος σε "γάμους" ομοφυλόφιλων να πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για χειροτονία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

polycmike είπε...

Εν μέρει δίκιο έχει,

έτσι όπως κατάντησαν την Εκκλησία καλύτερα να μην υπάρχει. Φέρει και η ίδια μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της!!

sportsingreece είπε...

ας διαβασουμε ολοι τον βίο του Αγιου Διονυσιου του Αιγινης και -οσοι θελουμε - ας παραδειγματιστούμε .Συγχωρεσε τον φονιά του αδερφου του !!! Σιγουρα καποιοι ιερεις δεν συμπεριφέρονται σωστά ,αλλά αυτό δεν είναι απολυτο ουτε πρέπει να μας οδηγεί σε γενικεύσεις

Ανώνυμος είπε...

O EBΡΑΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ.ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο που η Σουηδία καταστρέφεται από τους λαθροεισβολείς. Ο Θεός αργεί αλλά τιμωρεί...

Ανώνυμος είπε...

Το Μ.Σάββατο πήγαμε Οικογενειακώς για την Ανάσταση σε έναν απο τους πιο Ιστορικούς Ναούς των Αθηνών και μιλάω για την Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα του 11ου Αιώνα,η οποία βρίσκεται κάτω απο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης εκεί είδα πράγματα εντός του Ναού που με ενόχλησαν όπως:αρκετά Άτομα να είναι με τα Χέρια στις τσέπες ή να μασάνε τσίχλα-επικρατούσε μια κατάσταση Οχλαγωγίας...τύπου Καφετέριας ή Νυχτερινού Μαγαζιού με πολλά Κοσμικά Χαραχτηριστικά Κυρίες πολύ καλά Ντυμένες με Κόρες οι οποίες θεωρούσαν ότι πηγαίνουν σε μια βραδυνή Έξοδο στην Παραλιακή "Ντυμένες" απο Γυμνές έως Ημίγυμνες..αναφέρομαι σε σούπερ-μίνι ή κάτι που έμοιαζε σαν Πολύ Κοντό Σορτσάκι..βέβαια ειδικά για το Συγκεκριμένο Ναό θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι επειδή βρίσκεται σε Τουριστική Περιοχή μπορεί κάποιοι/ες να ήταν Τουρίστες απο την Δυτική Ευρώπη που ΣΙΓΟΥΡΑ ισχύει αυτό όποτε εκεί είναι πιο "Απελευθερωμένοι" στα Ζητήματα του Κώδικα Ενδυμασίας άρα έχουν μια "Δικαιολογία"..κάποιοι άλλοι ήταν Έλληνες/Ελληνίδες νομίζω αλλά με Εκμαυλισμένη Συνείδηση θεωρώ ή έστω Αδιαφορία-Απάθεια σε αυτά τα ζητήματα.Το Κερασάκι στην Τούρτα ήταν στην Αναστάσιμη λειτουργία που κάτσαμε αφού φύγανε οι πολλοί παρατήρησα μια Γυναίκα να Μπαινοβγαίνει αρκετές φορές μέσα στο Ιερό απο την Αριστερή Πλευρά όπως κοιτάζει κάποιος που Εκκλησιάζεται..Μου φάνηκε εξαιρετικά Περίεργο και δεν το είχα ξαναδεί..δεν ξέρω αν εντάσσεται στα Πλαίσια του Οικουμενισμού ή είναι Νέα Ήθη&Έθιμα...Κάτι Τελευταίο αλλά όχι Ασήμαντο ως γνωστόν η εν λόγω Εκκλησία είναι η Εκκλησία που παρεβρίσκονται οι κάθε λογής διάσημοι ειδικά την Μ.Παρασκευή στον Επιτάφιο αλλά όχι Μόνο..το λέω αυτό γιατί είδα έναν Πολύ γνωστό Αναλυτή των Γεωστρατηγικών Θεμάτων στα Ελληνοτουρκικά ο οποίος έχει και δικιά του Ιστοσελίδα και παλιότερα είχε εμπλακεί με την Γνωστή Υπόθεση Απαγωγής του Οτσαλάν...ο Κύριος Καλεντερίδης λοιπόν στο δεξί στασίδι της Εκκλησίας παρακολουθούσε την Αναστάσιμη λειτουργία μασώντας την Τσίχλα του...τον είδα με το που μπήκα μέσα στην δεξιά πλευρά της Εκκλησίας..ύστερα αυτός θα μας κάνει Ανάλυση Γεωστρατηγική και θα μιλάει για Εθνικά Ζητήματα..Μάλιστα..Αυτά ΔΕΝ είναι Κατάκριση αλλά θέμα ΟΡΙΩΝ-Δυστυχώς έχουμε υπερβεί τα Εσκαμμένα σε Πολλά Ζητήματα..Χριστός Ανέστη και το Μήνυμα της Ανάστασης του θεανθρώπου να φέρει στον Καθένα ότι Χρειάζεται στην Ζωή Του!!!

Ανώνυμος είπε...

sportsingreece....τι σχεση εχει το σχολιο σου με το θεμα?